Za platformu za posmatranje na vidikovcu Mali Golubac na Divčibarama od Ministarstva turizma 15 miliona dinara

Za platformu za posmatranje na vidikovcu Mali Golubac na Divčibarama od Ministarstva turizma 15 miliona dinara

Direktorka Turističke organizacije Valjevo Ana Marković i državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić, potpisali su u Palati Srbije ugovor o realizaciji projekta “Platforma za posmatranje – vidikovac Mali Golubac na Divčibarama”.

TOV - Ana Marković 1

Ana Marković i Uroš Kandić prilikom potpisivanja ugovora / Foto: TOV

Ministarstvo turizma i omladine podržalo je projekat “Platforme Mali Golubac” na konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u iznosu od 15 miliona dinara.

Turistička organizacija Valjevo i Grad Valjevo izradili su kompletan projekat sa pripremljenom građevinskom dozvolom i konkurisali kod nadležnog ministarstva. Ukupna vrednost projekta je 18 miliona dinara, od čega Ministarstvo turizma i omladine finansira 15 miliona dinara, a Grad Valjevo i Turistička organizacija 3 miliona dinara.

Vidikovac TOV

Ovo je drugi po redu projekat za grad Valjevo i Divčibare, koji je Ministarstvo turizma i omladine podržalo u toku 2024. godine. Podsetimo, Ministarstvo i Grad su u aprilu mesecu potpisali ugovor za sufinansiranje izgradnje tubing staze sa mini zip line-om na Divčibarama.

Vidikovac- Mali golubac 2

“Platforma za postmatranje na vidikovcu Mali Golubac svakako će doprineti razvoju turističkih sadržaja koji nedostaju na Divčibarama. Posetiocima vidikovca Mali Golubac biće omogućeno da uživaju u najlepšem pogledu na Valjevske planine. Projekat podrazumeva sređivanje celokupnog prostora vidikovca bez narušavanja prirode. Između ostalog, biće postavljen odgovarajući mobilijar i za decu i za odrasle, parking za bicikle i drugi sadržaji koji će upotpuniti ceo taj ambijent”, kazala je Ana Marković, direktorka TOV.

Mali Golubac-Vidikovac

Vidikovac Mali Golubac realizovaće se na mestu koje povezuje Mali i Veliki Golubac i predstavljaće mesto na kome će uživati posetioci prirode.

Vidikovac - Mali Golubac 5

Golubac je jedan od najlepših vrhova planine Maljen, sa koga se pruža neverovatan pogled na zapadu ka Povlenu, Maglešu, Jablaniku i Medvedniku, na severu u daljini na Cer.

Vidikovac- Mali golubac 3