Proglašeni najbolji učesnici Foto konkursa “Doživi Valjevo” i Eko konkursa “Bio je otpad, a sada je figura”

Proglašeni najbolji učesnici Foto konkursa “Doživi Valjevo” i Eko konkursa “Bio je otpad, a sada je figura”

“Doživi Valjevo” naziv je tribine koja je u upriličena na valjevskom odseku Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija. U sklopu trubine održano je predavanje “Kulturno spomeničko nasleđe – temelj budućnosti” i proglašeni su pobednici dva konkursa u organizaciji Turističke organizacije Valjevo i Kluba Ars Nova  – Foto konkursa “Doživi Valjevo” i Eko konkursa “Bio je otpad, a sada je figura”.

IMG_20221227_103721

Ana Marković, direktorkaTturističke organizacije Valjevo proglasila je najbolje učesnike na Foto konkursu “Doživi Valjevo”. Prvo mesto osvojio je Vladimir Bajić, koji je za najbolju fotografiju  na konkursu nagrsađen vaučeromu iznosu 25.000 dinara. Drugo mesto pripalo je Jeleni Vitorović, а treće Predragu Božinu. Specijalne nagrade za učešće dodeljene su fotografima Sretenu Panteliću i Milanu Markoviću. Konkurs “Doživi Valjevo”, na koji je prstiglo oko stotinak fotografija, pružio je mogućnost da autori prenesu emocije koje u njima izaziva grad Valjevo i njegova okolina. Cilj konkursa je promocija našeg grada, njegove kulture, istorije, prirodnih lepota, gastronomije…

U ime Kluba Ars Nova, Vlado Dodović proglasio je pobednike Eko konkursa pod nazivom “Bio je otpad, a sada je figura”, u kojem su učestvovali valjevski osnovci. Tema konkursa bila je reciklaža otpada i izrada figura od već korišćenih stvari i materijala koji ponovo mogu biti u upotrebi. Podeljene su nagrade najmaštovitijim i najvrednijim učesnicima koji su napravili oko 50 figura od čepova, boca, slamčica, kutija i druge vrste otpada. Prvo mesto na ovom konkursu i televizor kao nagradu osvojilo je odeljenje VII-2 OŠ “Desanka Maksimović”. Drugo mesto i vaučere po 6.00 dinara podelili su Ružica Jakovljevic, učenica III-4 odeljenja Prve osnovne škole i Lazar Rosić, učenik VI-4 odeljenja OŠ “Milovan Glišić”. Treće mesto zauzeli su Vukan Vujić iz OŠ “Desanka Maksimović” i Una Krstić, učenica III-1 odeljenja OŠ “Nada Purić”. Nagrada za poseban doprinos i vaučer od 10.000 dinara pripala je specijalnom odeljenju OŠ “Nada Purić”. Diplome su uručene OŠ “Milovan Glišić” i Školici – radionici “Ceca i deca”.

Predavanje “Kulturno spomeničko nasleđe – temelj budućnosti”, koje je održano u okviru tribine, održao je Marinko Lugovnja iz valjevskog odseka Akademije strukovnih studija Zapadne Srbije uz isticanje da će spomenici u budućnosti biti svedoci našeg vremena.