Grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinja organizovali su svečano otvaranje letnje turističke sezone od 20.05. do 21.05 u ulici Jovana Dučića u Trebinju.

tr-va16

Na otvaranju ovogodišnje letnje turističke sezoni u Trebinju organizovano je niz zanimljivih sadržaja i dešavanja različitog karaktera, a sam koncept zamišljen je kao mini-sajam – skup turističkih organizacija i subjekata iz zemalja regiona sa kojima Trebinje intenzivno sarađuje (11 turističkih organizacija i dva nacionalna parka iz Republike Srpske-BiH, Srbije i Crne Gore). Turistička organizacija Trebinje predstavila je novu letnju promotivnu kampanju pod nazivom “Grad koji volite“.

Tim povodom predstavnici Turističke organizacije Valjevo i grada Valjevo zajedno su sa Narodnim muzejom Valjevo, Matičnom bibliotekom “Ljubomir Nenadović”, Udruženjem “Ars Nova”, Udruženjem za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, KUD “Izvor”, Moderne galerije “Ljuba Popović” , Istraživačke stanice Petnica, preduzećem “Antikor” i predstavnik Muzičke škole Živorad Grbić, Marko Tomić, predstavili bogatu turističku ponudu, istoriju, tradiciju i kulturu grada Valjeva.

Grad Valjevo imao je tri tematska štanda na kojima je u Trebinju predstavio turističku ponudu, gastronomiju, kulturu, istoriju i etno štand. U okviru zvaničnog programa na bini predstvili su se Kud ‘’Izvor’’, Marko Tomić sa izvođenjem pesme Mikija Jevremovića ‘’Pesama Valjevu’’, izvođenje peseme Desanke Maksimović ‘’Gračanica’’ od strane Milice Salate.

U Trebinju su protokol o saradnji potpisali Matična biblioteka “Ljubomir Nenadović” Valjevo i Narodna biblioteka Trebinje.

tr-va7

Protokol o saradnji je potpisao i ‘’Klub Ars Nova’’ i Udruženje umetnika medjunardna umetnička Kolonija” Kolo “Trebinje, kao i protokol o saradnji Udruženje za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja’’ i Udruženje ratnih dobrovoljaca Trebinje,

Vesti