Na upravo završenom 42.Medjunarodnom sajmu turizmau Beogradu, TO Valjevo je predstavila turističku ponudu Valjeva i Divčibara. Pored TO Valjevo, na štandu su bili prisutni, kao suizlagači, „HEBA“ Divčibare, hotel „DIVČIBARE“ i Centar dečjih letovališta Beograd.
Ovogodišnji sajam turizma otvorio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija g-din Rasim Ljajić. Zemlja partner manifestacije ove godine je Egipat.
Na najvećoj turističkoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi svoje turističke potencijale predstavilo je preko 900 izlagača iz više od 40 zemalja. Za četiri dana sajma preko 70 000 posetilaca je imalo priliku da upozna najlepša mesta Srbije i sveta.

Na štandu Valjeva poseban dan je bio rezervisan za promociju manifestacije „Dani sremuša“ I turističkih potencijala Taora kao i manifestacije „Dani gljiva i lekovitog bilja“ ED „Medvednik“. Vinarija “Jelić” je promovisala svoja vina, a na dečijoj radionici na štandu TO Valjevo najmladji su pokazali kako I popularne pinjate mogu biti suvenir grada.

Vesti