Nakon što je 28. jula odložen zbog lošeg vremena, treci „Di fest“ ni ovog puta nije imao baš sjajno vreme, ali je uprkos tome održan. Iako je najavljivano nevreme i loša situacija za nedelju, na Divcibarama je organizator doneo smelu odluku da ipak održi zabavno-turisticku manifestaciju 3. „Di fest“.
Zbog najavljenog lošeg vremena tokom dana na Divcibarama, organizator je bio prinuden da satnicu programa koji je najavljen pomeri, kako bi se veci deo programa realizovao pre vremenskih nepogoda. Pošto je bio najavljen koncert Tijane Dapcevic za 17 sati, organizator je otkazao njen nastup.
Gradonacelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenovic je prisustvovao manifestaciji i obratio se prisutnima:
„Dragi prijatelji, dobro došli na Divcibare. Ovo je vec treci tradicionalni „Di fest“ i nadam se da ce ovaj biti bolji i uspešniji od prethodnih. Vremenske prilike koje su ovog leta neuobicajene za Srbiju i uopšte za ovaj deo naše zemlje su nas sprecile da „Di fest“ održimo onda kada smo planirali u julu mesecu. Nadamo se da ce nas vreme poslužiti, da cete se vi dobro zabaviti, a da ce svi gosti imati jednu prijatnu zabavu i dobro vreme na Divcibarama. Hvala vam najlepše“.
Program je poceo u 12 sati na velikoj sceni sa zabavno-muzickim programom na kome su ucestvovali pored balerina Studija M i deca iz vrtica „Neven“ iz Mionice, „Leptiric“ iz Lajkovca, „Malo kraljevstvo“ iz Lazarevca i „Pinokio“ iz Valjeva, Dom kulture „Izvor“ Valjevo i Plesni klub „Kolus“ Lazarevac.
Program je vodio glumac Branko Jankovic, koji je izazvao posebnu pažnju kako najmladih, tako i odraslih, koji su iskoristili ovu priliku da se slikaju sa popularnim glumcem.
Od 14 casova na velikoj sceni su nastupili karatisti Kluba „014“, a zatim i rvaci „Mladosti“ iz Valjeva. Nakon toga su pocele Igre bez granica, koje su izazvale posebnu pažnju i intersovanje prisutnih, ali vec tada se spustila magla na Divcibarama i pocela je da promice kiša.
Najmlade je posebno oduševila Cica- Mica klovnica koja je izvela žonglersko –madionicarske trikove.

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *