Ski staza „Crni vrh”, u okviru Divcibare Ski Resorta, bice otvorena za javnost u subotu 29. decembra.

Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 casova.

Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divcibare  je mesto na koje je atraktivno doci cak i na dan. Osim iz okolnih mesta i gradova najveca poseta skijaša i bordera ocekuje se iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Cacka i Loznice.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žicaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po medunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

U dnu staze nalazi se ski poligon u okviru kojeg ce raditi ski škola za decu i odrasle. Cena individualnog casa je 2.400 dinara, dok ce cena casa za grupe od pet osoba biti 1.100 dinara po osobi.

Na stazi ce raditi objekat za iznajmljivanje opreme, dežurace zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije. Od ove sezone ugostiteljski objekat koji se nalazi na stazi, u hladnijim danima bice prekriven i imace širok izbor hrane i pica.

Cena jednodnevne karte je u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se krece od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Na stazi je u funkciji sistem za veštacko osnežavanje koji broji pet topova i dve žirafe. Zahvaljujuci njemu, ocekuje se trajanje ski sezone i tokom marta.

Više informacija na sajtu www.divcibareskiresort.com

 

 

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *