Sela valjevskog kraja

Sela valjevskog kraja prestavljaju idealno mesto za sve koji žele odmor od gradske svakodnevice i boravak u prijatnom seoskom ambijentu uz domaću hranu i piće, kao i za one koji bi da posete neku od brojnih manifestacija, koje se organizuju sa ciljem da se sačuvaju tradicija i običaji ovog kraja.

Sela krasi očuvana priroda, prostrani pašnjaci i ugledna domaćinstva vrednih i gostoljubivih srpskih domaćina. Sela valjevskog kraja omogućavaju bezbrižan i aktivni odmor, obogaćen tradicijom, zahvaljujući gostoprimljivim ljudima, prekrasnoj planinskoj prirodi i klimi, prirodnoj hrani, rakiji prepečenici, kulturno-istorijskim spomenicima. Pored šetnji pokraj malinjaka, modrih šljivika, organizuju se i posete zanimljivim mestima.

Život i običaji sela mogu se upoznati preko domaće radinosti, koja obavezno obuhvata pripremanje zimnice od svežeg voća i povrća domaćina, a gostima koji bi da uživaju u aktivnostima, na raspolaganju su šetnja, planinarenje, vožnja biciklom, kvadom, kupanje, lov, ribolov, vožnja čamcem….

Ukoliko se odlučite da Vaš odmor provedete u nekom od seoskih domaćinstava Valjevskog kraja sve potrebne informacije o smeštaju, uslovima i mogućnostima boravka u selima valjevskog kraja, možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Valjevo, ili nas možete direktno kontaktirati.

Isto tako možete se informisati i na sajtu Udruženja domaćina Valjevo www.domaciniva.org.rs