Tradicionalna manifestacija Tešnjarske veceri po trideset drugi put zvanicno je otvorena u subotu na platou ispred Centra za kulturu Valjevo pred oko nekoliko hiljada Valjevaca i njihovih gostiju.

U ime domacina Tešnjarskih veceri, u ime grada Valjeva clan Gradskog veca zadužen za kulturu Dejan Bogojevic je pozdravio sve posetioce ove manifestacije.

„Dragi sugradani, dragi gosti dobro došli na otvaranje 32. Tešnjarskih veceri, tradicionalnog gradskog letnjeg festivala. Ove godine Tešnjarske veceri traju od 3. do 11. avgusta i želimo vam da uživate u programima ovog tradicionalnog letnjeg festivala.Cast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim u ime grada Valjeva, u ime gradonacelnika dr Slobodana Gvozdenovica i naravno u svoje licno ime. Ove godine kao što vec znate Tešnjarske veceri traju od 3. do 11. avgusta. Želim da uživate u programima svih ovih festivalskih dana koje smo za vas pripremili. Radi se o zaista bogatom i raznovrsnom programu za sve uzraste i svaciji ukus, a to je tako jer je ovo festival svih nas“, rekao je Dejan Bogojevic.

Festival „Tešnjarske veceri“ je otvorio dr Dušan Ružicic, najmladi doktor medicinskih nauka u Valjevskoj bolnici, kardiolog, koji se opredelio da živi i radi u gradu na Kolubari.

„Poštovani sugradani, velika mi je cast i zadovoljstvo da mogu da otvorim ovako jednu velicanstvenu manifestaciju, koja je simbol našeg grada. Istovremeno želeo bih da se zahvalim vama i organizatorima Tešnjarskih veceri što su mi pružili ovakvo poštovanje. Nadam se da cete uživati u ovom raznovrsnom programu bar onoliko koliko cu i ja u njemu uživati, a s obzirom na to da svi željno iscekujemo prvi koncert koji je na redu, a u nadi da cemo se što manje vidati na mom radnom mestu, a što više na ovakvim manifestacijama, želim vam prijatan provod“ porucio je prisutnima dr Ružicic.

Posetioci Tešnjarskih veceri bice u prilici da prisustvuju brojnim programima. Svake veceri od 3. do 11. avgusta na cetiri lokacije u gradu bice prikazano pet do šest razlicitih programa sa koncertima potpuno razlicitih vrsta muzike, preko pozorišnih predstava, raznih pratecih programa i drugih sadržaja.

Koncert „Amadeus bend“ je ozvanicio pocetak ovogodišnjih valjevskih „Tešnjarskih veceri“.

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *