Ove godine na “Tešnjarskim večerima”, nakon višegodišnje pauze, ponovo je vraćena lepa praksa da se u okviru letnjeg festival bira najlepše dvorište, balkon i izlog na teritoriji grada Valjeva. Na konkurs se prijavilo, u sve tri kategorije, 40 učesnika, a žiri, kojim je predsedavala Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo, odlučio je da za najlepše dvorište ove godine proglasi dvorište Dragice Miletić iz Rađevog sela, najlepši balkon je Dragice Kušaković, a najlepši izlog u gradu ima parfimerija VIVO u Ulici Vojvode Mišića. Znamo da u gradu i okolini ima još lepih dvorišta, pravih vrtova, koje njihovi vlasnici brižno i s ljubavlju svakodnevno neguju, i bilo bi lepo da se i oni narednih godina nađu u konkurenciji, a da ova lepa akcija bude motivacija i drugima da prostor u kojem borave učine urednijim i lepšim, te da nas bude više koji veruju da će lepota spasiti svet!

Dragica-Miletic-iz-Radevog-sela-Najlepse-dvoriste-1
Prva nagrada za najlepše dvorište – Dragica Miletić iz Rađevog sela

Za najlepše dvorište bilo je prijavljeno 25 kandidata. Prvu nagradu je osvojila Dragica Miletić iz Rađevog sela, drugu Marija Marković iz Lukavca, a treću gradska Biblioteka “Ljubomir Nenadović”.

Dragica-Miletic-iz-Radevog-sela-Najlepse-dvoriste-2
Prva nagrada za najlepše dvorište – Dragica Miletić iz Rađevog sela

Za najlepši balkon stiglo je 12 prijava. Prvu nagradu je dobila Dragica Kušaković, drugu Nataša Veselinović iz Sedlara i treću Smilja Veselinović iz Donje Grabovice.

Dragica-Kusakovic-najlepsi-balkon

Za najlepši izlog u Gradu stigle su tri prijave, a za najlepši izlog proglašen je izlog parfimerije VIVO u Ulici Vojvode Živojina Mišića.

Najlepsi-izlog

Konkurs je bio objavljen na sajtu Turističke organizacije Valjevo i listu “Napred”. Direktorka Ana Marković kaže da je bilo potrebno da se pošalju tri fotografije na e-mail Turističke organizacije.

Ana-TOV

“Nakon završetka konkursa, mi smo napravili uži izbor i otišli smo na ta mesta da se uverimo kako to zaista izgleda i, tek, nakon toga proglasili smo najbolje i najlepše. Ne mogu tačno da definišem kriterijume, ali u principu svi smo se u žiriju složili oko najlepšeg dvorišta, balkona i izloga. Preovladao je neki opšti utisak”, rekla je za naš portal Marković.

Nagrade su bile vredne i primerene konkursu: kosačice i trimeri za travu, sistemi za navodnjavanje i baštenske garniture. Parfimerija VIVO dobila je vaučer od 7.ooo dinara u “Agromarketu”.

Nadamo se da će ova akcija u okviru narednih “Tešnjarski večeri” imati veći publicitet, kako bismo i na taj nači doprineli svesti ljudi o neophodnosti održavanja i ulepšavanja ličnog i zajedničkog prostora.

Naš grad nema neke druge građane da brinu o njemu, on je ogledalo samo nas, koji ovde živimo!

Vesti