IUS „Radovan Trnavac Mića“

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića “ osnovan je 1997. godine. Nalazi se u renoviranoj zgradi koja ima obeležja srpske arhitekture s kraja XIX veka. U sklopu Studija nalaze se: stan, atelje i galerija.

Galerija ima svoj umetnički savet sastavljen od uglednih kulturnih radnika, dva istoričara umetnosti i jednog umetnika. Umetnički savet poziva renomirane umetnike iz celog sveta da budu gosti Studija, a osnovni kriterijum su umetničke vrednosti. Galerija organizuje samostalne i grupne izložbe.

Od osnivanja Studija, ukupno je 104 umetnika sa svih kontinenata izlagalo. Praksa je da svaki umetnik ostavi po jednu sliku, tako da Studio raspolaže fondom od preko 100 slika. Galerija organizuje i prateće programe, kao što su radionice.

Studio, takođe, sarađuje sa drugim sličnim institucijama širom sveta, razmenjujući gostovanja umetnika iz tih zemalja sa umetnicima iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije i drugih. Od 2007. godine Studio učestvuje u manifestaciji Noć muzeja.

Studio se nalazi malo dalje od centra grada, u okviru dvorišta osnovne škole. Do studija je najbolje ići automobilom.

Radno vreme studija: 11-19 h (osim ponedeljka).

Kontakt
Adresa: Suvoborska 48/1, 14000 Valjevo
Tel: 014/225-155
E-mail: studiotrnavac@gmail.com
Web: www.ius-trnavac.org