Turisticka organizacija Valjevo je proteklog vikenda, od 17. do 19. maja, organizovala zabavno-edukativnu manifestaciju “Doživi Divcibare”. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije i Grad Valjevo.

Ideja ove manifestacije je stvaranje pozitivnog odnosa prema Divcibarama posebno kod generacija dece koje žive u gradovima i opštinama kojima teritorijalno pripada Divcibare.

Ucesnici ove manifestacije su bila deca iz valjevskih osnovnih škola  “Nada Puric” i “Desanka Maksimovic”, “Milan Rakic” iz Mionice, “Sava Kerkovic” iz Ljiga, “Emilija Ostojic” iz Požege, a organizovano je I takmicenje se u više sportskih disciplina prilagodenih njihovom uzrastu. Najbolji su dobili nagrade.

Ove godine najuspešniji u takmicarskom delu bili su osnovci iz Mionice, OŠ”Milan Rakic”, drugi su bili OŠ”Emilija Ostojic” iz Požege, a treci OŠ”Sava Kerkovic” iz Ljiga.

U  subotu 18.maj  i nedelju, 19.maja, održane su dve radionice, Eko otisak i Likovna radionica „Doživi Divcibare“. Najuspešniji radovi ce se naci na eko kalendaru u izdanju TO Valjevo kao podsecanje na nezaboravne trenutke provedene na Divcibarama.

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *