Ove subote je na Divcibarama održan 4. Di fest, manifestacija posvecena deci i decjem stvaralaštvu. U prelepom ambijentu Divcibara, u prijatnom hladu cetinara, na proplanku pored puta koji vodi ka hotelu „Maljen“, okupilo se preko hiljadu posetilaca, da uživaju u programu Di festa, koji organizuje Udruženje gradana TIMS, pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Gradonacelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenovic je otvorio 4. Di fest, uz poruku da je ovo pravi nacin promocije planine Maljen i turistickog mesta Divcibare. On je izrazio uverenje da ce posle ovogodišnjeg uspešnog Di festa, iduci, jubilarni 5. Di fest, okupiti još više posetilaca.

U okviru plesnog takmicenja, nadmetalo se 14 grupa iz vrtica Lazarevca, Lajkovca, Mionice, Koceljeve, Surcina, Zvezdare, Cukarice i Valjeva. Gosti programa su bili madionicar Bojan, jutjuber Žuki Žule, Dom kulture „Izvor“ iz Valjeva i male balerine Studija M. Odigrana je pozorišna predstava „Šapa patrol“ koja je izazvala oduševljenje mališana i njihove ovacije.

Za igre spretnosti u prirodi „Pokret i okret“ prijavilo se 10 ekipa. Od pratecih aktivnosti, posetioci Di festa su mogli da se oprobaju u streljaštvu, kao i u projektu OŠ „Nada Puric“ nazvan „Kad upoznaš, zavoleceš svoj zavicaj“.

Manifestaciju je pratio i veliki broj izlagaca domacih proizvoda. Veliku pažnju posetilaca je izazvao i Div Kat kutak, namenjen za lepe uspomene sa Divcibara. Tog dana je napravljen veliki broj fotografija koje se dele po društvenim mrežama.

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *