Delegacija ruskog grada Socija, koju predvodi gradonacelnik Anatolij Pahomov boravila je juce u Valjevu. Tom prilikom je potpisan Sporazum o saradnji u oblasti turizma izmedu dva grada. Nakon sastanka sa rukovodstvom grada Valjeva i predstavljanja našeg grada ruskim gostima, održana je prezentacija turisticke ponude Socija.

Gradonacelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenovic je istakao zadovoljstvo zbog boravka važne delegacije iz prijateljskog grada Socija u Valjevu i mogucnosti da naš grad predstavimo ruskim partnerima. Prezentaciji Socija i prilici da uspostave kontakte imali su valjevski privrednici i turisticki poslenici, kao i predstavnici raznih sfera javnog života u Valjevu.

„Soci je jedan izuzetno znacajan grad u Rusiji, rekao bih ruski Monte Karlo, grad koji se prostire na 3400 km kvadratnih, koji ima 300 suncevih dana u godini i grad koji je naša delegacija pre nekoliko sedmica posetila. Danas je bila i prezentacija grada Socija ovde kod nas, koju ste mogli da vidite u sali, ali ono što je najbitnije je da je sa gradonacelnikom Socija došao i direktor njihove Turisticke organizacije koji ce sa našim turistickim radnicima moci da uspostavi prve kontakte kako bi Valjevci i Srbija videli Soci“, rekao je gradonacelnik Valjeva.

On je istakao da je od velikog znacaja plan, koji je u nadležnosti Vlade Srbije, a to je otvaranje linije Soci – Beograd, što ce sigurno doprineti još boljem povezivanju Srbije i Socija, a pre svega Valjeva i Socija, naglasio je gradonacelnik Gvozdenovic.

Gradonacelnik Socija, ruskog grada koji je doživeo procvat nakon Olimpijskih igara 2014. godine, pozdravio je gradane Valjeva, u ime svih gradana Socija. Anatolij Pahomov je rekao da je Soci glavni grad svih odmarališta Rusije.

„Drago mi je da pozdravim gradane grada Valjeva u ime svih gradana Socija. Soci je olimpijski glavni grad Rusije, Soci je glavni grad svih odmarališta Rusije. Mi smo došli sa velikom delegacijom iz Socija koja ukljucuje i rukovodioce turistickih organizacija, rukovodioce hotela i mi smo stigli da uspostavimo partnerski odnos izmedu Srbije sa glavnim odmaralištem Rusije. Turisticki operateri iz Rusije su se sastali sa turistickim operaterima i kompanijama iz Srbije i predložili su da se organizuje turisticka razmena u pravcu iz Beograda ka Sociju i iz Socija ka Beogradu. Tako ce biti organizovana i direktna linija iz Beograda u Soci i iz Socija u Beograd, a to je samo dva sata leta. Gradani Srbije ce moci da vide divne lepote Socija, kada u maju vi možete da stojite u toplom Crnom moru i posmatrate vrhove planina gde se skijaši skijaju. Tokom prezentacije predložili smo veoma povoljne i veoma prihvatljive uslove za gradane Srbije, predložili smo programe lecenja od oktobra do maja, van sezone, po ceni od 15 evra za noc koji ukljucuje boravak u sanatorijumu, pun pansion u svim kompleksima banjskih procedura. Ispricali smo o cenama koje postoje u hotelima i naravno pokazali smo sve te objekte koji mogu da budu interesantni za gradane Srbije. Ja kao gradonacelnik Socija garantujem potpunu bezbednost na teritoriji Socija, garantujem komfor i želim vam dobrodošlicu u Soci. Cekamo vas“, porucio je gradonacelnik Socija gradanima Srbije i Valjeva, tokom boravka u našem gradu.

Tokom boravka delegacije Socija u Valjevu isticana je saradnja Rusije i Srbije, koja je iz godine u godinu sve bolja i uspešnija. Privredna saradnja u oblasti gradevinarstva, izvoza poljoprivrednih proizvoda i ostale robe iz naše zemlje, razmena studenata i daka, a sada i turizam, potencijali su razvoja ovog kraja i cele naše zemlje, culo se prilikom boravka delegacije Socija u Valjevu.

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *