DEFILE GRUPE KONJA I JAHACA: Konjicki klub Lastin put, Ranc Harmonija u Belicu

3. avgust 2018. godine, 19.00c Kej na Kolubari

Ranc Harmonija je klub ljubitelja konja i prirode. Nalazi se u kanjonu reke Gradac u selu Belic. U okviru ranca Harmonija posluje Konjicki klub Lastin put, koji je poznat u Evropi po uzgoju trkackih konja.

Rezultati njihovih konja u Srbiji i Evropi, cine ovaj klub izuzetno ponosnim na svoja grala koja pasu travu na livadama u Belicu, piju vodu na reci Gradac i odrastaju u njenoj klisuri.

Dosadašnji rezultati konja Konjickog kluba Lastin put na galopskim trkama, govore o ljudima koji brinu o njima. Ovi ljubitelji konja ulažu trud, entuzijazam i pružaju pažnju i ljubav konjima koji ih predstavljaju kasnije na galopskim trkama pod zastavom grada Valjeva i Republike Srbije.

Ždrebac Maksimilijan Lp koji je oždrebljen u štali u Belicu, debitovao je 7. jula 2018. godine na hipodromu u Hamburgu u Nemackoj. Ovo je prvi konj Konjickog kluba Lastin put, koji je oždrebljen na rancu Harmonija, koji nastavlja da trci na hipodromima u Nemackoj u ovoj sezoni sa simbolima Konjickog kluba Lastin put na dresu džokeja.

All yours kobila iz štale Konjickog kluba Lastin put iz Belica je osvojila Ljubicevske igre, donela pobednicke pehare u galopskim trkama sa šabackog hipodroma. All yours punokrvna kobila je na ranc Harmonija u Belic, donela pehare sa hipodroma iz Beca i Bratislave.

Posle nastupa u Hamburgu, Pragu, Budimpešti, Bratislavi, Becu, 3. avgusta 2018. godine u 19c na obali reke Kolubare konji iz Belica trce na valjevskoj travi. Jašu ih instruktori i vodici terenskog jahanja kao i asistenti Konjickog kluba Lastin put iz Belica: Slobodan Simic na grlu pastuvu Santorini, Milorad Damjanovic na grlu pastuvu Tarot, Aleksa Spasojevic na grlu Dora. Njihovi ucenici iz škole jahanja u Belicu: na grlu Lucky Lady je Teodora Spasojevic, na grlu Valdivija Vita je Marija Vicentijevic.

Škola jahanja u okviru Konjickog kluba Lastin put je otvorena za decu i odrasle. Casovi za pocetnike podrazumevaju upoznavanje i zbližavanje polaznika škole jahanja, sa konjima uz obavezno prisustvo instruktora. Školski konji su posebno mirni i utrenirani za pocetnike.

Casovi za odrasle zavise od stepena spremnosti jahaca i njihovih želja, obzirom da mogu jahati punokrvne i polukrvne konje, klisurom reke Gradac i vrhovima valjevskih planina.

Ovaj konjicki klub je otvoren za prijem i pružanje gostoprimstva svim ljubiteljima konja i prirode.

Ranc Harmonija ce poželeti dobrodošlicu i pansionski smeštaj svim poštovaocima ovog sporta.

Sa ranca Harmonija i iz Konjickog kluba Lastin put iz Belica udaljenih 5 km od Valjeva, prenosimo da ste dobrodošli u školu jahanja, na upoznavanje sa konjima i sportsko druženje.

Više informacija na sajt-u: https://www.klubharmonija.rs/

 

Vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *