Ambasador Kipra otvorio izložbu slika ,,Cvetna strana Mediterana“

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je u subotu 24. juna 2017. godine priredio prijem u Gradskoj kući za ambasadora Republike Kipar Nj.E. gospodina Konstantinosa Eliadesa, koji je bio gost našeg grada, povodom otvaranja izložbe slika ,,Cvetna strana Mediterana“ valjevskog slikara Zorana Andrića.

Gradonačelnik je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Republike Kipar i zahvalio se na namerama da se uspostavi saradnja između našeg grada i jednog grada na Kipru.

Ambasador Konstantinos Eliades se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Valjeva na dobrodošlici i programu koji je organizovao povodom njegove posete i dodao da se veoma raduje saradnji Valjeva i Kipra.

Ambasador Eliades je u društvu pomoćnika gradonačelnika Miroslava Pimića, prošetao do Platoa ispred Centra za kulturu i posetio izložbu cveća i promotivnih materijala ,,Turističke organizacije Valjevo“.

U kulturno-umetničkom programu koji je usledio, predstavili su se igrama iz Srbije KUD ,,Abrašević“, a balerina ,,Studija M“ Milica Jevtić je plesala uz zvuke kiparske narodne pesme ,,Jasmin“ koju je izvela i specijalno za ovu priliku preradila za klavir profesorka Muzičke škole ,,Živorad Grbić“ Slavica Rajevac.

Pozdrav dobrodošlice je ambasadoru Eliadesu u holu Centra za kulturu uputio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Ambasador je na srpskom jeziku istakao da mu je veoma drago što je u Valjevu i zahvalio na gostoprimstvu. Čestitao je slikaru Andriću za lep i plodan rad i za njegovo prijateljstvo sa Kiprom, naglasio da je Andrić bio i uvek će biti most prijateljstva između Ambasade Kipra i Valjeva.

Tokom izložbe je bio prikazan film o stvaralačkom radu slikara Zorana Andrića, a posetioci su istovremeno uživali u razgledanju slika i klavirskom izvođenju profesorke Slavice Rajevac.

Radno vreme galerije u Centru za kulturu je od 18 do 22 časa, gde Valjevci mogu pogledati izložbu slika Zorana Andrića do 3. jula.

Valjevo.rs